Een stoofpotje in de herfst? Dat hoort erbij! Uiteraard op smaak gebracht met een mooi Bockbier. Ben je vegetarisch? Dan laat je gewoon de chorizo uit dit gerecht.
Wat heb je nodig?
- 250 gram pompoenblokjes
- 1 paprika
- 1 courgette
- 150 gram chorizo
- 200 gram linzen
- 40 gram tomatenpuree
- 1 witte ui
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- Groenten bouillonblokje
- 70 ml gekookt water
- 70 ml bockbier
Hoe maak je het klaar?
Snij de uien, courgette, paprika (en pompoen als je geen blokjes hebt gekozen) grof. De chorizo snij je in blokjes. Pers de knoflook en kook het water voor de bouillon.
Verhit een stoofpannetje en bak de chorizo licht krokant. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier o.i.d. Laat het bakvet achter in de pan en voeg hier de ui paprikapoeder en chilipoeder aan toe. Voeg na 2 minuutjes de knoflook toe en na 3 minuten de tomatenpuree toe. Roer goed door en laat dit nog 3 minuten lichtjes bakken.
Laat het bouillonblokje trekken in het gekookte water. Nu mag de pompoen, courgette en paprika in de pan. Roer even goed door met het tomaten/uienmengsel en voeg de bouillon en bockbier toe. Even goed doorroeren en zet het vuur laag.

Laat het gerecht dan 15 minuten stoven met de deksel half op de pan. Ondertussen laat je de linzen uitlekken. Na 15 minuten voeg je de linzen toe voor een minuut of 5. Prik dan even in de pompoen of deze zacht is, laat anders nog even stoven.
Schep de helft van de chorizo door de pan en schep op de borden. Maak af met wat laatste chorizo en peterselie. Schenk een glas bockbier in en geniet!
Heb je het recept klaargemaakt? YAY! Deel het met ons, dat vinden we leuk! Gebruik @beerforgirls in je bericht of tag ons in je stories.