Op je paasbest met bier | Paaseitjes combineer je zo!

De weken voorafgaand aan Pasen snoep je vast en zeker net zoals ik wel eens van wat paaseitjes. Tegenwoordig zijn de smaken zeer divers en is er voor ieder wel iets wils! Maar als biefliefhebbers wil jij natuurlijk weten of je paaseitjes ook kunt combineren met bier. Het antwoord daarop is: jazeker!

Wij hebben 6 smaken paaseitjes voor je gecombineerd ter inspiratie. Kun jij daarna zelf lekker gaan uitproberen deze Pasen!

Aan dit bericht is niets gesponsord maar zoals je misschien wel aan de folietjes herkent zijn dit paaseitjes van Jumbo Supermarkten, waar je de grappigste smaakjes los kunt kiezen en samen in een doosje mag stoppen. Dat is vast op een hele hoop andere plekken ook zo, dus ga op onderzoek uit!

Licht & fris

We beginnen lekker licht met het eitje ‘Wit Macaron’. Een paaseitje met witte chocolade en een vrij zoete vulling. Een lichte hint van vanille en tonen van suikerspin zoetigheid. Dat combineer je heel goed bij een licht zoetig en verfrissend bier zoals de Lowlander Summer Ale, Biri van Brouwerij ’t IJ en Gebrouwen door Vrouwen Zonnig Zeewit. Ook de Mort Subite Kriek Lambic combineert mooi, daar wordt het eitje zelfs nog wat fruitiger van!

Bijzonder & fruitig

Het paaseitje in de smaak ‘Wit Framboos’ combineren we bij de Petrus Red Aged. Dit licht zurige maar volle gerijpte bier krijgt door dit eitje een wat meer bittere smaak en dat combineert samen echt heel smakelijk. Dit is wel een vrij uitgesproken combinatie, iets veiligere keuze is bijvoorbeeld een Dunkelweizen of Radler.

Overheerlijk & vullend

Deze combinatie is om je vingers bij af te likken! Het paaseitje ‘Melk Speculoos’ combineren we bij de Texels Skuumkoppe. De lichte volheid van het bier omarmt de kruidige smaak van de speculoos in het eitje en de melkchocolade zorgt voor een volheid waar je ‘U’ tegen zegt. Pas wel op, van deze combinatie zit je snel goed gevuld. Een lekker toetje dus!

Apart & krachtig

Het paaseitje ‘Melk Kokos’ combineren we met de Vuur & Vlam van Brouwerij de Molen. Dit eitje gaat heel goed met een IPA, en al helemaal zo’n vurige als de Vuur & Vlam. De kokossmaken maken het bier iets vlakker maar de bitterheid van het bier haalt juist de weeïgheid van de kokos uit het eitje. Een bounty zou je ook voor de leuk eens kunnen proberen in deze combinatie. De IPA raakt romiger door de chocolade.

Smaakvol & prikkelend

Het eitje ‘Wit straciatella’ is een vreemde eend in de bijt. Het kan dan ook niet anders dan dat we een bier van Bird Brewery kiezen en wel de Nog Niet Naar Huismus. Deze American Brown Ale versterkt de chocoladetonen van het paaseitje en haalt juist de volle smaak meer naar voren. Het bier blijft zelf juist mooi in balans. Een dubbel of Amber bier smaakt ook heel goed bij dit eitje!

Karakteristiek &  vol

Het paaseitje ‘Melk Crème Brulee’ is van zichzelf al vrij stevig, laat staan in combinatie met een zwaar bier zoals een Stout. Dat kun je natuurlijk zeker doen, haal de Rochefort 10 er maar eens bij, maar wij kozen voor de Hertog Jan Karakter en Petrus Dubbel. Deze bieren vullen het eitje aan en halen de ergste zoetheid er vanaf. Vooral de Hertog Jan Karakter brengt het geheel mooi in balans. Een Oud Bruin bier of Dubbel past hier dus erg goed bij!

Rozig & zwaar

Van deze combinatie zul je zonder twijfel een beetje rozig worden, zo overheerlijk is ‘ie. Wel een beetje zwaar maar dat geeft niet. Het paaseitje ‘Puur Brownie’ combineren we namelijk bij de Black Sabbath Quadrupel van Brouwerij Bliksem. Dit is niet voor niets eens uitgeroepen tot het lekkerste bier van Brabant he, smullen maar! De volheid van het paaseitje haalt de nootachtige en gemoute tonen van dit bier nog sterker naar voren en zoete romigheid vult elkaar enorm aan. Je kunt iedere Quadrupel wel bij dit eitje combineren, maar ga wel voor body en volheid.

Koffie & koek

We sluiten af met het paaseitje ‘Puur Cappuccino’ en combineren deze bij de Kaapse Gozer. Deze Oatmeal Stout is vol en romig en juist die stevige koffietonen in het eitje, halen dit ook bij het bier nog sterker naar voren. Hou het wel bij maximaal twee eitjes, want dit goddelijke toetje kan nog wel eens een afterkick geven.

Dat is weer eens iets anders he, paaseitjes en bier? Leuk joh! Gewoon doen. Ga lekker combineren en ontdek welke paaseitjes bij jouw favoriete bieren passen of andersom.

Hebben wij je mogen inspireren? Tag @beerforgirls dan in je berichten op social media, dat vinden we leuk!

Frouke van Loo | Beer For Girls

Frouke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.