Hand in hand voor bier brouwend Nederland! | Rotterdam Beer Survival Kit

We weten natuurlijk allemaal dat veel ondernemers het momenteel moeilijk hebben. Inkomsten vallen weg, opdrachten worden uitgesteld of gecanceld en thuiswerken is niet overal mogelijk. Voor producenten van verse producten komt daar ook nog eens het verlies van voorraad bij. Door het hele land. En wat doe je dan? Juist, krachten bundelen! Zo vonden ook zeven Rotterdamse brouwerijen en aangehaakte retailers.

Vanaf vrijdag 3 april 12:00u kun je bij verschillende Rotterdamse bierzaken de Rotterdam Beer Survival Kit aanschaffen. En het is ook in dit geval weer echt eens niet lullen, maar poetsen want deze box geeft je bierplezier voor 7 dagen. Er zitten dus 7 bieren in de Survival Kit, en dat is niet alleen om je de diversiteit van de brouwers uit die mooie rotstad te laten zien. Dit doen de brouwers ook zodat zij de box dan iedere week kunnen verversen en voorraad niet blijft staan.

Je kunt dus iedere week een nieuwe box in huis halen. En dat gaan ze dus gewoon 7 weken lang doen. Tsja… Als we in Rotterdam iets doen, dan doen we het ook wel meteen goed hè! En dat voor maar €20,20 per box.

Steun onze Rotterdamse brouwers!

Bieren in de Rotterdam Beer Survival Kit komen stuk voor stuk natuurlijk van Rotterdamse brouwerijen. De deelnemende brouwerijen zijn: Brouwerij Noordt, Brouwerij Tureluur, Kaapse Brouwers, ROTT. Brouwers, 4 Island Brewing, Stadsbrouwerij De Pelgrim en Vet & Lazy (je weet wel, van Je Moeder).

Lees verder onder de afbeelding.

Klik op de afbeelding voor Instagram @rotterdambeerbox

sterker door strijd

Een aantal jaar geleden deed ik samen met Lisette Tanis, eigenaresse en brouwer van ROTT.brouwers een Stibon Bieropleiding. Als Rotterdammers in bier onder elkaar blijf je dan toch in touch en Lisette vroeg mij of ik de Rotterdam Beer Survival Kit al gezien had en hen wilde steunen. Maar natuurlijk! Daarnaast laat weten dat zij en haar partner na een vakantie nog vastzitten in Nieuw-Zeeland, niet wetende wanneer zij terug kunnen naar Nederland. Op afstand proberen zij de zaken in Rotterdam nu zo goed mogelijk blijven runnen. Wauw!

Ik kan natuurlijk niet anders dan Lisette het hemd van het lijf vragen en vrijdag om 12:00u op gepaste afstand en pas naar de bierwinkel te snellen. #staysafe

Ten eerste: hoe is het?

‘Naar omstandigheden goed, maar het zijn – net als voor veel ondernemers – uitdagende tijden. Het positieve is dat juist in zulke tijden er ook weer verrassende initiatieven ontstaan, zoals de Rotterdam Beer Survival Kit.’

Ja, gaaf! Welke kunnen we van deze box verwachten?

‘Elke week komt er een nieuw pakket beschikbaar met zeven verschillende bieren van zeven Rotterdamse brouwerijen en dat zeven weken lang. Verwacht elke week een leuke mix aan stijlen. Van doordrinkbaar blond en gevaarlijke tripels tot dikke IPA’s en zware stouts. We gaan ook van verfrissende weizens tot een sour vol tropisch fruit. Het laat dus ook gelijk zien hoe divers het aanbod is van de bierbrouwerijen in Rotterdam.’

En hoe is het om op deze manier met meerdere lokale brouwers samen te werken?

‘Dit is super tof om te doen! Iedereen heeft het lastig in deze tijd, maar daarom des te gaver dat je elkaar helpt in plaats van elkaar beconcurreerd. Dit initiatief is ook razendsnel opgezet en iedereen werkt vol enthousiasme mee. De één regelt het benodigde materiaal, een ander de logistiek en weer een ander de marketing en communicatie. En niet alleen de brouwers trouwens, maar zeker ook de deelnemende bierspeciaalzaken en slijterijen waar de boxen worden verkocht!’

Hand in hand zodat jullie straks allemaal weer volle bak verder kunnen. Hoe zie je dat voor je?

‘Het zal een lastige periode worden voor veel ondernemers, zo ook voor brouwerijen. Veel (bier)festivals zijn afgelast en verplaatsen is vaak lastig (vergunningen/lokatie/risico) en de vraag is hoe snel de horeca weer opgang komt. Momenteel is hierdoor bijna 80% van de vraag weggevallen. Veel brouwerijen zitten met voorraad en daar zit natuurlijk ook een houdbaarheidsdatum op. Daar kunnen we zo een goed alternatief voor bieden.’

Waar is de Rotterdam Beer Survival Kit verkrijgbaar?

‘Het zijn niet alleen de brouwerijen die meewerken aan dit initiatief, meer zeker ook de detailhandel. We hopen op deze manier ook meer mensen in hun winkel te krijgen, de pakketten worden tot zover dus alleen nog in de winkels verkocht. Support your locals!’

Wat kost een pakket en wat gaan jullie met de opbrengst doen?

‘De Rotterdam Beer Survival Kit krijgt het symbolische bedrag van € 20,20. Een deel hiervan gaat naar de detailhandel. Wat nog overblijft na kostprijs, verpakking etc., wordt verdeeld onder de brouwerijen. We hopen vooral ook dat er op deze manier geen voorraad verloren gaat.

En wat misschien nog belangrijker is, is dat we met dit initiatief Rotterdam als bierstad nog meer op kaart willen zetten. Hand in hand. Ook na de corona crisis. Want we kunnen trots zijn op de toffe brouwerijen die we hier hebben!’

Mooier kunnen we het gesprek niet afsluiten!

7 brouwerijen, 7 bieren, 7 weken.

Vanaf vrijdag 3 april 12:00u kun jij dus 7 weken lang genieten van de bieren van 7 brouwerijen. 7 bieren per editie voor de ontzettend schappelijke prijs van €20,20 per box.

> Volg hier alle updates van Rotterdam Beer Box <

De Rotterdam Beer Survival Kit is verkrijgbaar bij:

Support your locals

Plan dus ieder weekend even een uitje (alleen en op veilige afstand) naar deze zaken in Rotterdam en scoor de Rotterdam Beer Survival Kit. Wil je de brouwers nog even een hart onder de riem steken? Volg hen op social media, post een foto van jouw survival kit en gebruik de hashtag #RotterdamBeerSurvivalKit en tag @rotterdambeerbox in je foto’s.

Eén stad, één doel. Hand in hand, sterker door strijd!

Frouke van Loo | Beer For Girls in samenwerking met ROTT.brouwers en Rotterdam Beer Survival Kit.

#nospon #supportlocals

Frouke Rotterdam Survival Kit
© Annebel Eppinga.

2 gedachten over “Hand in hand voor bier brouwend Nederland! | Rotterdam Beer Survival Kit

  1. Super initiatief! Nu nog verzenden, dan kunnen ik als in Brabant wonende Rotterdamse en mijn bierlievende man ook thuis proeven, genieten en sponsoren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.